Bouw 452 duurzame woningen City Promenade in City Nieuwegein gestart

NIEUWEGEIN – Met een eerste bouwhandeling onder leiding van wethouder Marieke Schouten is vandaag het officiële startschot gegeven voor de bouw van CityPromenade. Een project van 452 duurzame woningen, 80 parkeerplaatsen en 2 horecagelegenheden in City Nieuwegein, onlangs nog winnaar van de publieksprijs voor meest duurzame gebiedsontwikkeling van Nederland. De woningen worden naar verwachting in 2025 opgeleverd.

Wethouder Marieke Schouten: ”We zijn blij dat het oostelijk deel van City Nieuwegein nu een afronding krijgt met een mooi plan, met aandacht voor groen en duurzaamheid. Het gevarieerde woningaanbod is meer dan welkom, want er is een groot tekort aan woningen. CityPromenade is een verrijking voor Nieuwegein en biedt kansen om het Stadsplein aantrekkelijker te maken en aan de kant van het voormalige NVM kantoor een mooie entree naar City te realiseren.”

De ontwikkelcombinatie van NEOO en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft de afgelopen jaren hard toegewerkt naar deze bouwstart. CityPromenade, ligt aan de Doorslag en aan het Stadsplein, tegenover het Stadshuis en Theater DE KOM. Het bestaat uit een compositie van 4 woongebouwen naar een ontwerp van Rijnboutt Architecten. De woningen met een divers programma van koop, sociale huur, middenhuur en vrije sectorhuur zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het groeiende woningtekort in de regio. 3 van de 4 woongebouwen zijn al verkocht. Woningcorporatie Portaal heeft de 69 sociale huurwoningen in gebouw Berlin gekocht. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor zijn klanten de duurzame woontorens Vancouver en Melbourne gekocht.

De 191 woningen in gebouw Vancouver worden toegevoegd aan de portefeuille van het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) en de 155 woningen in gebouw Melbourne aan PME pensioenfonds. Anjelica Cicilia, Director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea: ”Wij zijn verheugd dat we in een tijd van sterk stijgende bouwkosten en toenemende onzekerheden in de markt dit project aan de portefeuilles van onze klanten kunnen toevoegen. Dat vergt lange termijnvisie, doorzettingsvermogen en vertrouwen van alle betrokkenen.”

“De vraag naar betaalbare woningen in de regio Utrecht is groot”, zegt bestuurder Marcel Andringa van PME. “Het duurzame, toekomstbestendige karakter van deze appartementen, in combinatie met de directe nabijheid van talrijke stedelijke voorzieningen, maakt deze acquisitie een goede aanvulling in onze beleggingsportefeuille.”

In de vierde woontoren, Monaco, die centraal in het plan langs de trap naar de Doorslag ligt, komen 37 koopappartementen. Deze gaan binnenkort bij makelaar De Keizer in verkoop.

Het project CityPromenade wordt gebouwd door Koopmans Bouw. Wethouder Marieke Schouten: “Bouwen in een bestaande binnenstad is altijd een uitdaging. Er wonen en werken mensen. Ook bezoekers komen naar de binnenstad voor een bezoek. Samen met Koopmans doen we er dan ook alles aan om zorgvuldig en met oog voor de omgeving te bouwen. We zijn daarover steeds met elkaar in gesprek.”

Start bouw

© Copyright - Monaco City Nieuwegein